Winnen of verliezen

Winnen of verliezen

Dat in de gemotoriseerde sporten niet altijd de snelste rijder als winnaar over de streep komt werd gisteren tijdens de door de AMBC-Staphorst georganiseerde Pinksterraces, op het evenemententerrein de Tippe in Staphorst, maar weer eens onomstotelijk bewezen.

De jonge Staphorster Rick Dunnik, rijdend voor het HD Racing team, was op zijn Honda NSF100 in de trainingen en in de twee wedstrijden, veruit de snelste man op de baan. Echter doordat hij in de eerste race door een mechanisch probleem in één van de laatste ronden van de wedstrijd, niet aan de finish kwam, was een vijfde plaats in het dag klassement niet meer dan een troostprijs voor hem. Een troostprijs waar hij zichtbaar, zoals een echte sportman betaamt, niet blij mee was.

Zonder de andere rijders ook maar iets te kort te willen doen, want iedereen heeft gestreden voor zijn of haar punten en positie maar ik vond het toch zuur om te zien dat ondanks dat je de snelste bent, je zelf alles goed doet, je niet het resultaat behaald wat je eigenlijk verdient.

En tja ik weet het ook wel, ook dit is motorsport, daar waar winnen en verliezen soms dicht bij elkaar liggen!

Rick Dunnik
Winnen of verliezen
Tags: