Klaas Hofstede | Still going strong

Klaas Hofstede | Still going strong

Ongeveer 40 jaar actief als motorcrosser en al 30 jaar op NK-niveau. Klaas Hofstede geboren in 1969 te Staphorst. Al in 1974 was hij op 5-jarige leeftijd achter het huis van zijn ouders aan het oefenen tussen de appelbomen door in de lange tuin waar een baantje was aangelegd.

Zijn eerste medaille behaalde hij in de 50cc op de crossbaan van Heerde. Deze zou later gevolgd worden door een bijna ontelbaar aantal bekers en trofeeën.
Via regionale, nationale en NK wedstrijden wist Hofstede door te dringen tot het allerhoogste niveau namelijk de Grand Prix’.
Tijdens de Grand Prix van Lommel in 1990 wist Klaas bijna een manche te winnen, helaas moest hij vanwege een lege tank vanaf koppositie de wedstrijd staken. Zijn beste Grand Prix prestatie was in de periode 1990-1994 een tiende plaats in de GP van Lommel.
Twintig jaar reed Klaas in ONK-verband met als beste resultaat twee keer een vierde plaats in de eindstand. In de hoogtijdagen van de ONK periode vergezelde hij grote namen als Van Doorn, Van de Berk en Strijbos op de NK-ranglijsten.

Tegenwoordig runt Klaas de motorzaak aan de Industrieweg in Staphorst. De motorzaak die zijn oorsprong vond eind jaren zestig en begin jaren zeventig toen vader Jan Hofstede Sr. naast fietsen, bromfietsen en kettingzagen ook crossmotoren begon te verkopen en repareren.
Naast Hofstede Racing is er ook het Hofstede MX team. Een motorcross team opgericht met als doelstelling financiële en materiële ondersteuning te verlenen aan geselecteerde rijders die deel uitmaken van een team waarin zij zich optimaal kunnen ontwikkelen en zodoende kunnen doorgroeien naar nationaal c.q. internationaal niveau.

Ook Klaas maakt nog immer als actief coureur deel uit van zijn eigen MX-team om zodoende de jeugdige talenten met raad en daad bij te kunnen staan en in wedstrijd verband met hun de strijd aan te kunnen gaan.

We staan aan de vooravond van weer een nieuw motorsportseizoen en ben je net als ik benieuwd of Klaas nóg een jaar gaat vast plakken aan zijn toch al imposante motorcross carrière?! Kom dat aanstaande donderdagavond 25 februari naar ‘d Olde Skoele in Rouveen waar het Hofstede MX team vanaf 20:30 uur gepresenteerd wordt.

Still going strong….

Klaas Hofstede
Klaas Hofstede | Still going strong