Dromen mag

Dromen mag

‘Jaren zit je naar dingen te kijken en te hopen en daar is ie’, aan deze zin uit de nu al legendarische sport becommentariëring van Olaf Mol, tijdens de allerlaatste meters van de zegetocht van Max Verstappen moest ik afgelopen maandag denken toen ik deze nog zeer jonge getalenteerde Collin Veijer zag rijden op het Evenemententerrein de Tippe tijdens de SOWB wegraces in Staphorst.

Veijer, normaal actief in de competitieve Italiaanse competitie mocht bij wijze van uitzondering op zijn Italiaanse Mini-GP-50 racer meestrijden in de Expi-klasse. De van oudsher meest prestigieuze 50cc schakelklasse met de meeste vrijheid binnen het technisch regelement van de SOBW, waarbij de machines qua uiterlijk veel overeenkomsten vertonen met een 125cc racer.

Aangezien de jonge Staphorster nog maar 10 jaren jong is moest dit gezien de instaplimiet van 12 jaar wel buiten mededinging.
Maar desalniettemin waren, aangezien hij tot driekwart van de wedstrijd het veld aanvoerde, de meeste ogen op hem gericht. De te hoge bandenslijtage zorgden ervoor dat hij in het slot van de wedstrijd zich nog gewonnen moest geven door een andere Staphorster rijder namelijk de HDRacing coureur Rick Dunnik die ook voor de gelegenheid meereed in deze klasse.
Maar wat een genot was het om naar te kijken, amper met zijn benen aan de grond kunnen komen tijdens de start om vervolgens met een fluwelen gevoel aan de gashandel draaiend, onder wisselende en zeer verraderlijke omstandigheden zijn rondjes af te leggen.
Inzoomend op de foto lijkt het net of hij zit te fluiten in zijn helm je ziet hem gewoonweg vanaf de kant van het circuit genieten, schitterend.

Maar wat zou het ontzettend mooi zijn wanneer deze jonge man zijn droom kon najagen en door zou breken tot het allerhoogste niveau in de wegracerij. Het team rondom hem heeft het traject zorgvuldig uitgestippeld om hem klaar te stomen richting het hoogste niveau ook wetend dat er mogelijk vele hobbels genomen moeten worden en alles om vele redenen stuk kan lopen. De toekomst zal uitwijzen hoever dit getalenteerde ventje komt, maar dromen mag….

Collin Veijer
Dromen mag