KNMV Motorsportgala

KNMV Motorsportgala

Tijdens het KNMV Motorsportgala in de Amphion Schouwburg in Doetinchem werden zondagmiddag 8 januari de Nederlandse motorsportkampioenen gehuldigd.
Tevens werden er tijdens dit gala, wat gepresenteerd werd door de cabaretiers Viggo Waas en Peter Heerschop, diverse ereprijzen uitgereikt .

Zo mocht Jeffrey Herlings voor de tweede keer op rij de Hans de Beaufortbeker, de hoogste onderscheiding in de motorwereld, in ontvangst nemen.

De Ben Majoor Trofee, de onderscheiding voor een bijzonder talentvolle rijder onder de 21 jaar, is toegekend aan Nancy van de Ven. Hiermee wordt deze prestigieuze prijs voor het eerst in de geschiedenis toegekend aan een vrouw.

De Baansporttrofee 2016 was er voor het WK Longtrack Team Nederland. Jannick de Jong, Dirk Fabriek, Theo Pijper en Romano Hummel maakten deel uit van het team dat in het Tsjechische Marianske Lazne met slechts twee punten verschil Duitsland wist te verslaan en hiermee werd team Nederland voor de tweede keer sinds 2014 wereldkampioen met het langbaanteam.

Tot de ereprijzen behoort ook het ‘Motorsporthart’, speciaal bestemd voor mensen die zich op bijzondere wijze voor de sport hebben ingezet. Het bestuur van de KNMV heeft het Motorsporthart 2016 toegewezen aan Dik van Wikselaar. Van Wikselaar heeft de basis gelegd voor successen van diverse topsporters. Daarnaast is hij de drijfveer en initiatiefnemer die, samen met vele vrijwilligers, heeft gezorgd dat er in Arnhem een nieuw cross- en trialcircuit werd geopend: Motorsportpark Gelderland Midden. Na jaren onderhandelen en heel veel werk is het gelukt om een van de mooiste circuits in Nederland te realiseren.

Bekijk het volledige fotoverslag door op één van onderstaande foto’s te klikken.

   

KNMV Motorsportgala
KNMV Motorsportgala