World Superbikes op het TT-Circuit Assen

World Superbikes op het TT-Circuit Assen

Het World Superbike evenement vond afgelopen weekend voor de zesentwintigste keer plaats op het TT-Circuit Assen. Een prachtig evenement  waar we als motorsportliefhebber trots op mogen zijn.
Het was voor mij de derde keer dat ik, in samenwerking met racesport.nl, mocht fotograferen tijdens dit evenement.

Het kampioenschap vond zijn oorsprong in 1988 en sinds 1992 komt het WSBK circus jaarlijks naar de Drentse hei . De eerste 15 edities van dit evenement , waarbij er per weekend twee races verreden worden, vonden plaats in september met in 1997 een uitstapje naar eind augustus.

Sinds 2007 staat de Nederlandse ronde van de World Superbike niet meer in het najaar op de kalender maar vinden we deze terug in de maand april.

De 2017 editie werd met een dubbele overwinning een prooi voor de Noord-Ier Jonathan Rea, die hiermee zijn totaal aantal overwinningen op het TT-Circuit Assen op 11 zet. Nog één verwijderd van het absolute record van Carl Fogarty.

Illustere namen als Carl Fogarty (12), Troy Bayliss (6),  Colin Edwards (3),  Chris Vermeulen (3), Doug Polen,  Giancarlo Falappa, John Kocinski, Pierfrancesco Chili, Noriyuki Haga, Rubén Xaus, Neil Hodgson, James Toseland, Chris Walker, Ben Spies, Carlos Checa, Sylvain Guintoli, Tom Sykes en Eugene Laverty maken het rijtje compleet als het gaat om de overwinning in de World Superbike op de Cathedral of Speed.

Foto’s van de 2017 editie van de World Superbike op het TT-Circuit Assen zijn te bekijken door op één van onderstaande afbeeldingen te klikken.

    

Jonathan Rea en Tom Sykes
World Superbikes op het TT-Circuit Assen