Open Wegrace Competitie – TT-Circuit Assen

Open Wegrace Competitie – TT-Circuit Assen

Zaterdagmiddag 6 mei 2017, de wedstrijden om de tweede ronde van de Open Wegrace Competitie werden, onder droge omstandigheden, verreden op het TT-Circuit Assen.

Tijdens de wedstrijd van de SuperCup1000 komt Ricardo Brink uitkomend voor Start Racing uit Nieuwleusen in de laatste ronde tot aan het achterwiel van klassementsleider Nigel Walraven op de Hoegee Suzuki GSX-R 1000R en wist zo een mooie tweede plaats voor zich op te eisen.

Walraven wint weliswaar de eerste twee wedstrijden van het seizoen 2017 maar voelt de hete adem van nieuwkomer Brink inmiddels in zijn nek.

De IJsselmuidenaar die deze winter de overstap gemaakt heeft van de Yamaha R6 naar de zwaardere Yamaha R1 lijkt na twee wedstrijden, die resulteerden in een prima derde én tweede podiumplaats, de aansluiting met de koploper gevonden te hebben.

Als dit een voorbode is voor hetgeen we de rest van het seizoen mogen verwachten, waarbij zich wellicht nog een aantal snelle coureurs voorin gaan melden, dan gaat het een mooie strijd worden om de hoogste nationale wegracetitel van Nederland in 2017.

De OW Cup wedstrijden worden georganiseerd door de CRT Holland en worden gekenmerkt door gratis entree en open paddock tijdens de wedstrijden.

De eerst volgende wedstrijd is op zaterdag 3 juni a.s. wederom om het TT-Circuit Assen.

Foto’s van de tweede ronde van de OW Cup zijn te bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken.

Nigel Walraven met in zijn kielzog Ricardo Brink
Open Wegrace Competitie – TT-Circuit Assen