AMBC Pinksterraces

AMBC Pinksterraces

Sinds 1994 staat het  wegrace evenement jaarlijks op de kalender van de motorclub AMBC uit Staphorst.

Wat in 1994 begon als een 1-daags evenement met enkele klassen voor zelfbouw race-brommers groeide door de jaren uit tot een 2-daags evenement met op zaterdag de minibikes onder auspiciën van RAP Holland en op Pinkstermaandag de SOBW  50cc wegraces.

Tot 2017, door teruglopende deelnemers aantallen werd het, na alle opties afgewogen hebbende,  tijd om de programmering aan te passen. Pinksterraces nieuwe stijl, een nieuw circuit met een compactere lay-out en een dag-vullend programma met daarin de mooiste klassen van RAP Holland en SOBW aan de start met vele jonge talenten om zodoende een aantrekkelijk pakket voor het publiek te creëren.

Helaas ontbrak, ondanks de aanpassingen aan het circuit, ook dit jaar de NSF 100 Cup op het programma. Het is jammer dat juist deze klasse , waarin plaatselijke talenten als Rick Dunnik en Loran Faber in het verleden kampioen werden, niet voor eigen publiek kon rijden.

Foto’s van die klassen die wel van start gingen tijdens de AMBC Pinksterraces zijn te bekijken door op één van onderstaande afbeeldingen te klikken.

   

Rick Dunnik met in de achtervolging Collin Veijer
AMBC Pinksterraces