OW Cup op de Motorsport Arena Oschersleben

OW Cup op de Motorsport Arena Oschersleben

Naast het TT-Circuit Assen staan er voor de OW Cup rijders vrijwel ieder jaar ook één of meerdere wedstrijden gepland buiten Nederland.

Afgelopen weekend was één van deze wedstrijden. De OW Cup karavaan was neergestreken op de Motorsport Arena Oschersleben voor de 4e en 5e wedstrijd om het kampioenschap.

Voor mij was dit de eerste kennismaking met het 3.6 km lange circuit in het  voormalige Oost-Duitsland. Op vrijdag stond er een extra trainingsdag gepland waar een groot aantal OW Cup rijders gebruik van maakten en mij een mooie gelegenheid bood het circuit te verkennen.

Vanaf zaterdag werd er gestart met het officiële programma om de Open Wegrace Competitie. In de ochtend stonden er vrije trainingen op het programma waarbij de coureurs op zoek gingen naar een zo goed mogelijke afstelling voor de kwalificatie training later op de dag.

In de snelste klasse, de SuperCup1000, wist Nigel Walraven de pole voor zich op te eisen. De Suzuki coureur was op zaterdagmiddag tijdens de twee kwalificatie trainingen het snelst voor Ricardo Brink en Rinze Luimstra.
Danny van der Sluis mocht op zondag vanaf de pole vertrekken in de NK SuperCup 600 klasse. De Staphorster coureur was op zaterdagmiddag op het Duitse circuit het snelst tijdens de kwalificatie training voor Thijs Peeters en Glenn van Straalen.

Voor de zondag lagen er voor alle rijders een korte warm-up training en twee wedstrijden in het verschiet.
Nigel Walraven ging verder met hetgeen hij al het hele seizoen deed namelijk winnen. Ook in Oschersleben wist Walraven met twee overwinningen zijn ongeslagen status te behouden.

Voor de van pole positie  vertrokken van der Sluis verliep de eerste wedstrijd in de SuperCup600 helaas niet helemaal naar wens. Hij crashte in de tweede ronde uit de wedstrijd. De overwinning ging naar Glenn van Straalen, Thijs Peeters en Coen Bouwmeester mochten met hem mee naar het podium.

Ook de tweede wedstrijd werd een prooi voor de Suzuki coureur Glenn van Straalen. Deze keer mochten Thijs Peeters en Danny van de Sluis mee naar het podium. Helaas bleek de vreugde van korte duur. De wedstrijd was na vier ronden door middel van een rode vlag beeindigd en het tijdschema liet een herstart niet toe. Reglementair bleek vier ronden niet voldoende voor een geldende wedstrijd en werd de uitslag niet opgenomen in de tussenstand op het kampioenschap.

Al met al een prachtig mooi weekend fotograferen op een voor mij nieuw circuit. Maar ook een weekend die naar mijn mening helaas iets te veel gedomineerd werd door rode vlag situaties waardoor trainingen én wedstrijden te vaak, te vroeg werden beëindigd.

Klik op één van onderstaande afbeeldingen om meteen naar het fotoalbum te gaan.

     

Bryan Schouten, Rinze Luimstra en Ricardo Brink in achtervolging op de niet te kloppen Nigel Walraven
OW Cup op de Motorsport Arena Oschersleben