Grand Prix České republiky Brno

Grand Prix České republiky Brno

Het is en het blijft geweldig om te mogen fotograferen tijdens de meest mooie en mondiale motorsportevenementen op The Cathedral of Speed oftewel het TT Circuit Assen. Echter afgelopen weekend heb ik mijn portfolio mogen uitbreiden met het fotograferen tijdens de Monster Energy Grand Prix České republiky op het Automotodrom Brno wat bij mij een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten.

Met het vlakke van het Circuit van Drenthe in gedachten, waar het enige hoogteverschil in het landschap de taluds zijn, gaat er een nieuwe wereld voor je open op het circuit van Brno. Met de enorme hoogteverschillen in het circuit, een service road die op meerdere plaatsen lager ligt dan het circuit en gelegen in een zeer bosrijke omgeving maakt de Automotodrom Brno werkelijk een geweldige mooi circuit om de MotoGP sterren waaronder landgenoot Bo Bendsneyder (Moto3) te fotograferen.

Daarnaast hebben we dit jaar met Loran Faber voor het eerst onze eigen Stapperster topper in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en was dit een uitgelezen kans om Loran na de TT Assen nogmaals van dichtbij in actie te zien.

In het bijprogramma van de MotoGP klassen waren er races voor de Moto3 Northern Europe Cup en de ADAC Junior Cup. In de Moto3 Northern Europe Cup zagen we met Rick Dunnik nog een dorpsgenoot  in actie op het circuit van Brno.

Werden we vrijdag nog nat van de regen, liep op zaterdag het water over mijn rug van de hitte en kregen we op zondag een mengelmoes van de eerste twee dagen, Brno is geweldig, wat een gaaf circuit!

Benieuwd naar de foto’s van dit geweldige weekend, klik snel op onderstaande afbeelding

Marc Marquez
Grand Prix České republiky Brno
Tags: