Internationale Grasbaanraces Staphorst

Internationale Grasbaanraces Staphorst

In deze blog aandacht voor de Internationale Grasbaanraces welke traditioneel door de AMBC Staphorst georganiseerd worden op de laatste vrijdag van de bouwvak.

Aangezien ik eerder dit jaar tijdens de algemene ledenvergadering, na 15 jaar afscheid heb genomen als bestuurslid van deze prachtige vereniging had ik daarmee mijn handen vrij om tijdens dit evenement te fotograferen.

Afgelopen vrijdag 25 augustus was het evenemententerrein de Tippe in Staphorst hét decor voor de Internationale Grasbaanraces. De hoofd-act van de avond was als vanouds weer de Internationale Special klasse. Deze matadoren, onder leiding van de winnaar van 2016, en huidig Europees kampioen, James Shanes uit Groot Brittannië, stonden garant voor spektakel van de bovenste plank.

Op hun methanol gestookte machines zonder remmen wisten naast James Shanes, Romano Hummel, Dave Meijerink, Stephan Katt, Dirk Fabriek en Andrew Appleton zich te plaatsen voor de finale om de eindoverwinning.

Na de vier ronden durende A finale kwam Romano Hummel als eerste over de eindstreep en mocht de koperen melkbus, de wisseltrofee behorend bij de Specials Internationaal, overnemen van Europees kampioen James Shanes die helaas crashte in de A-finale en genoegen moest nemen met een zesde plek in de daguitslag.

In het bijprogramma stonden aan de start de Specials nationaal, ST1, ST2, Follow Up én de regioklasse. De regioklase welke bedoeld is voor AMBC clubleden die graag eens voor een groot publiek op de Tippe willen rijden.
Deze open beker wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Jasper van Strik, geen onbekende in het grasbaan wereldje.

Klik op onderstaande afbeelding voor een fotoreportage van dit prachtige evenement.

Romano Hummel
Internationale Grasbaanraces Staphorst