KNMV voorjaarstraining op het TT Circuit Assen

KNMV voorjaarstraining op het TT Circuit Assen

De KNMV organiseerde zaterdag op het TT Circuit Assen haar jaarlijkse voorjaarstraining. Na een voorzichtige start van de dag kon er de rest van de dag onder zonnige maar frisse omstandigheden naar hartenlust getraind worden door een groot aantal coureurs uit diverse categorieën.

Nadat de meerderheid van de coureurs de afgelopen tijd hun eerste kilometers van het jaar al aflegden op een circuit in Spanje of Frankrijk kon er zaterdag 31 maart voor het eerst dit jaar gereden worden op het TT Circuit Assen.

De KNMV organiseerde er haar KNMV voorjaarstrainingsdag met de bedoeling de coureurs die later deze maand in actie komen tijdens de Nederlandse ronde van het World Superbike kampioenschap de nodige testkilometers te laten maken. Naast deze deelnemers waren ook de KNMV wegrace selectieleden aanwezig, en kregen de coureurs uit de Open 125cc, Freetech, ONK Zijspannen en de Yamaha R3 Cup de gelegenheid een viertal sessies te rijden.

    

Naast de genoemde extra categorieën waren er nog drie speciale coureurs aanwezig. Naast Bo Bendsneyder – actief op een standaard Yamaha R6 – waren ook Leon Camier en Jake Gagne van het in Nieuwleusen gevestigde Red Bull Honda World Superbike Team aanwezig.

Lees het hele verslag over deze testdag op Racesport.nl middels onderstaande link:

http://bit.ly/2H1Nmvm

Voor het fotoalbum van dit evenement klik op onderstaande afbeelding

Rob Hartog
KNMV voorjaarstraining op het TT Circuit Assen