Motul TT Assen

Motul TT Assen

Afgelopen weekend werd traditioneel weer de Dutch TT verreden op het TT Circuit van Assen. Deze 88e editie van Dutch TT was voor mij persoonlijk het hoogtepunt als het gaat om de mogelijkheden tot fotograferen in samenwerking met Racesport.nl. Voor het eerst had ik namelijk de beschikking over een all area mediapas waarmee ik naast het circuit ook in de pitstraat én op de startgrid van onder andere de MotoGP mocht fotograferen.
Daarnaast werd dit weekend gekenmerkt door geweldig mooi en stabiel zomer weer. Daar waar vrijwel elk jaar tijdens de Dutch TT de weersverwachtingen wel ergens regen in de kaarten laten zien was dat dit jaar niet aan de orde.

Het weekend begon op donderdagmiddag met een promotie-evenement in de binnenstad van Assen waarbij enkele Grand Prix coureurs een boks training kregen van Sarel de Jong en Ben Tingen.
Afsluitend op de donderdag een aantal foto’s gemaakt tijdens de pre-event persconferentie van de MotoGP met Marc Marquez, Valentino Rossi, Johann Zarco, Jorge Lorenzo, Cal Crutchlow en Dani Pedrosa.

Op vrijdag was de eerste echte actie op het circuit met de vrije trainingen in alle klassen waarbij er tussendoor nog een bezoekje werd gebracht aan het RW Racing VIP plein. Nadat ’s avonds alles online stond nog even gebruik gemaakt van een uitnodiging van HRC – Honda Racing om te komen genieten van een hapje en een drankje in de hospitality op de paddock om uiteindelijk even de benen te strekken in de camper en de binnenkant van de oogleden te bekijken.

Zaterdagochtend weer vroeg uit de veren en na een heerlijk ontbijtje bij Ducati was het tijd voor een dag vol met kwalificatietrainingen. De tweede dag werd afgesloten met twee wedstrijden. De Red Bull Rookies en de Dutch Supersport 300 reden hun eerste wedstrijd namelijk op zaterdagmiddag.

De zinderende MotoGP wedstrijd van zondagmiddag staat natuurlijk nog vers in ons geheugen. Met een kopgroep van maar liefst acht rijders gaat deze wedstrijd zeker de boeken in als één van de mooiste races op de Drentse hei.

Alles over dit waanzinnig mooie evenement kan je terug lezen op racesport.nl  Een selectie van mijn foto’s kan je bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken.

 

Motul TT Assen