Team Magic-Pirelli-Suzuki winnaar 2018 editie ‘501 km van Assen’

Team Magic-Pirelli-Suzuki winnaar 2018 editie ‘501 km van Assen’

Team Magic-Pirelli-Suzuki is zaterdagmiddag winnaar geworden van de ‘501km van Assen’ Endurance wedstrijd. Het team was na 111 ronden het snelst voor Team Dijksma Koudetechniek en Dunlop Double LvE Racing.

Het is inmiddels een traditie geworden, de jaarlijks terugkerende ‘501 km van Assen’. Een door OW Cup-organisatie georganiseerde Endurance wedstrijd voor teams op het TT Circuit Assen.

Met maar liefst 56 ingeschreven teams beloofde ook de 2018 editie op voorhand al een succes te worden, en dat werd het zaterdag 14 juli ook. Drie trainingen, een spectaculaire Le Mans start, een 501km lange wedstrijd, spanning en sensatie niet alleen op de baan maar ook in het paddock waar van alles te beleven was.

Alvorens de wedstrijd zaterdagmiddag van start ging kregen de teams – teams met soms de meest vreemde, ludieke en originele namen – drie kwalificaties voorgeschoteld waarin de startposities bepaald werden voor de middels een spectaculaire Le Mans start van start gaande wedstrijd over 111 ronden.

Lees het hele verslag over de 501 km van Assen op dé Nederlandse wegrace site met elke dag nieuws over MotoGP, WorldSBK, ONK, Superbike IDM en andere racenieuws op twee wielen: Racesport.nl

Voor mijn foto’s van dit evenement klik op onderstaande afbeelding.

Wil je in het bezit komen van één of meerdere digitale bestanden, neem dan contact met mij op dit kan onder andere door middel van het contactformulier op deze website.

Team Magic-Pirelli-Suzuki winnaar 2018 editie ‘501 km van Assen’