AMBC Oldtimerrit

AMBC Oldtimerrit

Donderdagavond 23 augustus, de dag voorafgaand aan de Internationale Grasbaanraces werd voor de derde keer in successie de AMBC Oldtimerrit verreden.

Met ruim 200 deelnemers kan de AMBC Staphorst terugkijken op een geslaagde 2018 editie van deze rit.

De route ging door de drie kerkdorpen Staphorst, Rouveen en IJhorst, die samen de gemeente Staphorst vormen. De verbinding naar de dorpen ging door het Stapperster buitengebied, het Staatsbos en over de streek.

Aan het begin van de avond melden de deelnemers zich in grote getale op het evenemententerrein de Tippe.

De eerste deelnemers vertrokken om 18:30 uur voor hun toertocht. Onder de deelnemers ook burgemeester Segers met zijn vrouw die plaatsnamen in een mooie oldtimer Daf 33.

Het eerste deel van de rit ging na het rondje over de parkeerplaats van het verzorgingshuis de Berghorst door de kern van Staphorst en via de Oude Rijksweg richting Rouveen.

Een pauze plek met aanwezigheid van de AMBC catering was ingericht bij Transportbedrijf Mussche aan de Schapendijk in Punthorst.

Na een korte onderbreking ging de route verder door het Staatsbos richting IJhorst om via de Gemeenteweg en een stukje Lommert weer terug te keren naar het evenemententerrein waar de catering klaar stond om de deelnemers te ontvangen.

Langs de route stond veel publiek wat het voor de deelnemers extra leuk maakte. Wel werd het geduld van de toeschouwers af en toe op de proef gesteld aangezien er grote gaten ontstonden tussen de verschillende groepen deelnemers.

De foto’s van dit evenement zijn te bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken.

AMBC Oldtimerrit