Internationale Grasbaanraces Staphorst

Internationale Grasbaanraces Staphorst

Afgelopen vrijdag 24 augustus was het evenemententerrein de Tippe in Staphorst hét decor voor de Internationale Grasbaanraces. De hoofd-act van de avond was als vanouds weer de Internationale Special klasse.

Ondanks dat organiserende AMBC te kampen had met diverse afzeggingen wisten ze toch een mooi startveld aan de start te krijgen bij de Specials Internationaal.

De winnaar van vorig jaar, Romano Hummel, was wel aanwezig echter kwam Hummel , die herstellend is van een blessure, niet in actie.  Op voorhand stond dus al vast dat de wisselbokaal in vorm van de koperen melkbus weer voor minimaal 1 jaar van eigenaar zou veranderen.

Op hun methanol gestookte machines zonder remmen wisten James Shanes, Dave Meijerink, Christian Hulshorst, Stephan Katt, Richard Hall, Mark Beishuizen en Danny Maassen  zich middels de series te plaatsen voor de finale.

Na de vier ronden durende A finale kwam James Shanes als eerste over de eindstreep en mocht de koperen melkbus, de wisseltrofee behorend bij de Specials Internationaal, overnemen van Romano Hummel en meenemen naar Engeland.

In het bijprogramma stonden aan de start de NK250cc, de NK450cc, de Cup250cc én de regioklasse. De regioklase welke bedoeld is voor AMBC clubleden die graag eens voor een groot publiek op de Tippe willen rijden.

De winst in de regioklasse ging naar Staphorster Nicklas Brakke voor John Bosman en Martin de Witte. Rene Boer kwam als eerste over de finish maar werd gediskwalificeerd om reglementaire reden.

Klik op onderstaande afbeelding voor een fotoreportage van dit prachtige evenement.

Internationale Grasbaanraces Staphorst