IDM op het TT Circuit Assen

IDM op het TT Circuit Assen

In het weekend van 7-9 september werd de Nederlandse ronde om het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft – IDM verreden op het TT Circuit Assen. Dit was de voorlaatste ronde meetellend voor het zeven ronden tellende kampioenschap. In elk wedstrijdweekend worden er twee wedstrijden verreden in de diverse klassen.

Met Danny de Boer, Ricardo Brink, Bobby Bos en Pepijn Bijsterbosch aan de start in de Superbike 1000 klasse was er een mooie Nederlandse inbreng in deze zwaarste klasse.

Ook in de Supersport 600 was er met de vaste rijders, Sander Kroeze, Vasco van der Valk, Koen Zeelen en Milan Merckelbagh aangevuld met de gastrijders Rob Hartog, Glenn van Straalen, Scott Deroue, Frank Nieman en Jeroen Hilsters een mooie Nederlandse inbreng.

Scott Deroue bezig aan zijn tweede seizoen in de World Supersport 300 kwam dit weekend naast vaste coureur Rob Hartog uit voor team Hartog op een Kawasaki ZX-6R.

Frank Nieman van het Nieman Racing Team mocht als gastrijder deelnemen in de Supersport 600 klasse. Ondanks de technische problemen op vrijdag wist de Staphorster zich geweldig te herpakken op zaterdag en deze lijn door te trekken op de zondag.

Naast de bovengenoemde klassen was er ook een groot aantal Nederlandse deelnemers in de Supersport 300 klasse en bij de zijspannen met een geweldig motorsportweekend tot gevolg.

Voor de volledige wedstrijd verslagen verwijs ik jullie graag naar Racesport.nl en voor mijn foto’s van dit evenement klik je op onderstaande afbeelding.

Deze zijn ook te bestellen zijn in de speciaal daarvoor ingerichte pagina.

IDM op het TT Circuit Assen