Finale OW Cup Competitie

Finale OW Cup Competitie

Afgelopen zaterdag werden de finale races verreden om de OW Cup 2018. Onder zomerse omstandigheden werden er door alle klassen een kwalificatie en twee wedstrijden verreden.

In de ONK SuperCup 1000 klasse wist Nigel Walraven een week eerder op het circuit van Zolder zijn titel vroegtijdig te prolongeren. Echter de strijd om de tweede plaats was met Cliff Kloots en Danny van der Sluis nog volop open.

Danny van der Sluis keek voorafgaand aan de wedstrijden tegen een achterstand van 1200 punten aan op tweede man Cliff Kloots. Maar met 2500 punten per gewonnen wedstrijd was theoretisch de tweede plaats in het eindklassement binnen bereik.

Hoewel Danny met twee tweede plaatsen sterke wedstrijden op het asfalt wist teleggen bleek het uiteindelijk net niet voldoende. Doordat Kloots met twee derde plaatsen deed wat hij moest doen om de tweede plaats in het eindklassement veilig te stellen bleek de  derde plaats in de eindstand het hoogst haalbare voor de Ten Kate Honda coureur.

Echter naast kampioen Walraven was het van der Sluis die alle wedstrijden op het podium wist te eindigen en zo een meer dan geslaagd debuut kende in zijn eerste jaar voor Start Racing uit Nieuwleusen in het ONK SuperCup 1000.

  

Het kampioenschap in de ONK SuperCup 600 was voorafgaand aan de wedstrijden nog niet beslist maar met de overwinning in de eerste race wist Guus Boes  zijn eerste titel in deze klasse meteen veilig te stellen. De Suzuki coureur zette deze titel extra glans bij door ook de tweede wedstrijd als eerste te finishen.

Net achter de strijd om het kampioenschap was het nog behoorlijk spannend aangezien er nog een reële kans was dat twee dorpsgenoten in de top 5 van klassement zouden eindigen. Frank Nieman stond voor aanvang van de finale races op de derde plaats in het klassement terwijl Eduard Troost de zesde plaats bezat, dicht achter de vijfde man.

Na twee spannende wedstrijden waarin Frank Nieman twee keer op het podium eindigde wist hij de derde plaats in het eindklassement veilig te stellen.
Eduard Troost wist het gevecht om de vijfde plaats na een zeer spannende tweede race in zijn voordeel te beslissen. Met twee podium plaatsen en een aantal top 5 finishes beleefde Troost een uitermate succesvol jaar.

Naast de vaste deelnemers kwam ook Henry Compagner net als in Oschersleben en de 501 van Assen weer in actie. Henry reed met een Yamaha R6 in de ONK SuperCup 600 en hij liet zien dat hij ondanks het gebrek aan wedstrijdritme in deze klasse nog steeds erg goed mee kan komen. Henry kwalificeerde zich keurig als elfde tussen de rijders die al het hele seizoen actief zijn. In de wedstrijden kwam Henry als twaalfde en veertiende over de finish.

  

Voor de volledige wedstrijd verslagen verwijs ik je graag door naar Racesport.nl, voor mijn foto’s van dit evenement klik je op onderstaande afbeelding.

Daarnaast zijn deze ook te bestellen in de speciaal daarvoor ingerichte pagina.

 

 

 

Finale OW Cup Competitie