AMBC Maiscross

AMBC Maiscross

Een echte maiscross was het nimmer maar een mooie dag motorsport des te meer. Afgelopen zaterdag 20 oktober organiseerde de AMBC Staphorst haar maiscross op het circuit aan de Wassebaliestraat in Staphorst.

Aangezien afgelopen jaar de complete clubcrosscompetitie op dit circuit is verreden en de leden van de crosscommissie van de AMBC de maiscross toch wilden onderscheiden van de overige wedstrijden was het circuit nog eens flink aangepakt en de lay-out behoorlijk gewijzigd.

Onder perfecte weersomstandigheden voor de tijd van het jaar ging de maiscross editie 2018 om 9:00 uur  ’s ochtends met ruim 200 deelnemers van start met de vrije- en tijdtrainingen. De klassering in de tijdtraining bepaalde de startopstelling voor de wedstrijden en dus moesten de rijders meteen aan de bak om een goede tijd neer te zetten.
Om klokslag half twaalf viel het starthek voor de eerste keer voor de 50cc en tegen zessen met het vallen van de avond werden de snelste mannen, de zogenaamde A rijders afgevlagd.

Met het einde van de maiscross kwam er ook een einde aan het gelegenheidscircuit aan de Wassebaliestraat. Na twee jaar waarin de AMBC Staphorst met veel genoegen gebruik gemaakt heeft van dit terrein zullen graafmachines aan de gang gaan om te starten met de nieuwbouw van Duntep Mobiele Bungalows.

Alle uitslagen van de trainingen én de wedstrijden zijn te vinden op de website van de organiserende vereniging: www.ambc-staphorst.nl

Voor mijn foto’s van dit evenement klik je op onderstaande afbeelding.

De foto’s zijn tevens te bestellen in het menu: bestellen

Wil je meerdere digitale bestanden, neem dan even contact met mij op, dit kan onder andere middels het contactformulier en profiteer van een mooie  korting al naar gelang het aantal gewenste bestanden.

AMBC Maiscross