Staphorst overspoelt door enthousiaste off-road rijders

Staphorst overspoelt door enthousiaste off-road rijders

In alle vroegte kwamen de eerste rijders al Staphorst binnen. Terwijl het nog pikkedonker was en de start nog vele uren verwijderd. Afkomstig uit heel Nederland maar ook uit de buurlanden België en Duitsland. Vele honderden off-road liefhebbers. Allemaal met maar één doel, de laatste rit van 2018 meemaken. Deze laatste rit voor gekentekende en voor de openbare weg goedgekeurde off-road motoren werd georganiseerd door de motorclub AMBC uit Staphorst die, met behulp van vele tientallen vrijwilligers, een magnifiek parcours had aangelegd. Een parcours wat dit jaar nog langer was dan voorheen en nu rond de 50 kilometer bedroeg en, net als de laatste jaren, tevens geschikt was voor de zgn. quads. De route liep langs vele mooie locaties in de gemeente Staphorst en de positieve geluiden na afloop over de mooie route en de prachtige omgeving waar deze doorheen liep maakte dat deze dag een perfect staaltje Staphorst promotie was.

Dankzij de vele helpers zoals verkeersregelaars, EHBO en Marshalls op de motor verliep de tocht vlekkeloos, al werden de tips die aangedragen werden om de tocht in de toekomst nog beter te laten verlopen natuurlijk met dank aangenomen. De club heeft zeker ook een woord van dank voor de vele grondeigenaren over wiens land de route verliep. Zonder deze welwillende medewerking zou het niet mogelijk zijn een dergelijke monstertocht te organiseren. Verder werd dank gezegd aan Klaas Hofstede die, al bijna traditioneel, met zijn bedrijf Hofstede motoren de startlocatie verzorgde. Het was de hele dag een drukte van belang in het cross bastion van Staphorst, mede daar de catering van de AMBC alle bezoekers en deelnemers op deze locatie van een hapje en drankje voorzag.

Helaas vielen er enkele ongevallen te betreuren maar over het algemeen viel dit in de categorie gebroken sleutelbeen, blauwe plekken of anderszins. Jammer voor de betrokkenen die vanzelfsprekend alle beterschap werden gewenst door de organisatie maar misschien haast onvermijdelijk bij dergelijke grote deelname. Het gevoel wat aan het einde van de dag overbleef bij de organisatie, toen de rust was wedergekeerd in Staphorst, was een zeer tevreden gevoel. Het enorme aantal positieve berichten wat mondeling tijdens de dag zelf, maar ook de dagen erna via de social-media kanalen binnen kwam bij de AMBC maakte dat iedereen binnen de club met een heel tevreden gevoel het jaar afsluit en vol goede moed naar het nieuwe jaar uitkijkt. Een jaar waarin de club hopelijk wederom met grote uitdagingen te maken krijgt maar die men, dankzij de steun van de enorme achterban, met groot vertrouwen tegemoet ziet.

Ik was daags langs de route te vinden met fotocamera. De resultaten hiervan zijn verzameld in een album welke te bekijken zijn door op onderstaande afbeelding te klikken.

Staphorst overspoelt door enthousiaste off-road rijders