Teampresentatie Hofstede MX Team

Teampresentatie Hofstede MX Team

Afgelopen donderdagavond was Zaal d’ Olde Skoele in Rouveen het decor voor de teampresentatie van het Hofstede MX Team.
Naast de presentatie van de rijders met nieuwe outfit en hun motoren was er speciaal aandacht voor het kampioenschap van Klaas Hofstede. De routinier wist afgelopen jaar beslag te leggen op de titel in de NK Cup 500.

Het Hofstede MX Team is een motorcross team dat opgericht  is om jeugdige crosstalenten de kans te geven en de mogelijkheid te bieden door te groeien naar de Nederlandse top.

De doelstelling van het team hierbij is financiële en materiële ondersteuning verlenen aan geselecteerde rijders die deel uitmaken van een team waarin zij zich optimaal kunnen ontwikkelen om zodoende te kunnen doorgroeien naar nationaal c.q. internationaal niveau. Hierbij wordt er van de rijders een professionele instelling en een gedegen inzet verwacht .

Met Klaas Hofstede, Karl Timmerman, Ralph Slager, Rene Boer, Dylan Schra, Jesper Gils en Roan Tolsma zullen in 2019 maar liefst 7 coureurs in de kleuren van het Hofstede MX Team te bewonderen zijn op de nationale – en internationale circuits.

De presentatie was deze avond net als in voorgaande jaren in handen van Patrick Roth door wie de rijders één voor één de zaal binnen werden geroepen.
Nadat de motoren onthuld waren werden de rijders voorgesteld aan het in ruime getale aanwezige publiek en werden de doelen voor het aanstaande  seizoen besproken.

Voordat met Klaas Hofstede tijdens het slotinterview zijn eigen en de prestaties en doelstellingen  van de overige teamleden werden besproken was het eerst tijd om de aanwezige moeders van de coureurs in de bloemetjes te zetten.
Zoals het gezegde luidt staat er achter elke succesvolle (sport)man een sterke vrouw, wat in het geval van de rijders van het Hofstede MX Team veelal neer komt op de moeders. Om hen hiervoor te bedanken kregen ze van de coureur een mooie bos bloemen overhandigd.

Last but not least werd Klaas Hofstede in de bloemetjes gezet en gehuldigd voor zijn kampioenschap in de NK Cup 500 van afgelopen jaar.

Het materiaal stond er zoals we gewend zijn van het team weer in top conditie bij en zal dan ook zeker kunnen dienen als een goede basis voor mooie resultaten. Echter zoals Klaas Hofstede ook aangaf tijdens zijn interview met Patrick Roth zijn het toch de coureurs die het met de juiste inzet vooral zelf moeten doen.

Klik op onderstaande afbeelding voor een aantal foto’s van deze presentatie.

Teampresentatie Hofstede MX Team