START Racing klaar voor start van het nieuwe seizoen

START Racing klaar voor start van het nieuwe seizoen

Start Racing presenteerde afgelopen zaterdagavond de rijders en het team voor dit seizoen. In een goedgevuld clubgebouw van de Motorclub Nieuwleusen mocht allereerst het bestuur van de stichting Start Racing vertellen over de plannen en ambities voor 2019.

Voorzitter Berry Klein keek nog even terug op het afgelopen seizoen, met een succesvolle derde plaats voor Danny van der Sluis in het ONK SuperCup1000 van de Open Wegrace Competitie.  Het vizier staat nu weer op het komend seizoen, met nieuwe uitdagingen. Zo heeft men nu voor het eerst in de 21 jarige historie van Start een rijder uit Nieuwleusen onder contract staan. De 17-jarige Leon Stolte gaat voor Start Racing team de strijd aan in de ONK Supercup300. Een nieuwe opstart klasse die verreden wordt gezamenlijk met de rijders in de ProCup600 in het Open Wegrace kampioenschap.  Stolte gaat daarin deelnemen met ten Kate Honda CBR500r.

“We gaan met hem een leertraject in, waarbij hij zoveel mogelijk kilometers moet gaan maken” aldus Berry Klein.

Voor Danny van der Sluis ligt de lat hoger. Hij moet dit jaar meedoen in de strijd om het kampioenschap in de ONK SuperCup1000 met zijn Ten Kate Honda CBR1000r. Er hebben zich een paar sponsor wisselingen voorgedaan maar het team staat er mede door de ondersteuning van Ten Kate Racing products goed voor. De afgelopen winter is het team naast het prepareren van de motor ook druk bezig geweest met het verhuizen van de werkplaats. Nu zijn echter alle ogen gericht op het nieuwe seizoen. Naast het Open Wegrace kampioenschap gaat het team ook weer rijden in de 501 van Assen, hiervoor zal nog een extra rijder aan het team worden toegevoegd die op de Yamaha R6 zal gaan rijden. Als het financiële plaatje het toelaat gaat men ook van start in de IDM wedstrijd medio september op het TT Circuit Assen.

Danny van der Sluis kan niet wachten tot zaterdag de lampen aan en uit springen en hij mag vertrekken voor de eerste race. De trainingsdagen in Spanje zijn goed verlopen, waarbij de elektronica flink is aangepast. Hij weet echter dat de concurrenten ook niet stil hebben gezeten, maar dicht zich wel een kans toe om mee te strijden om het kampioenschap in de SuperCup1000 en legt de lat hoog.

“Er kan voor dit jaar maar één doelstelling zijn: Kampioen worden” zegt hij zelfverzekerd.  Gezien de tijden die ik in Spanje reed is dit zeker mogelijk met dit pakket. In Spanje heb ik super trainingsdagen gehad, de tijden waren goed en het gevoel met de motor ook. Ik kan niet wachten om de eerste race te rijden”.

Leon Stolte reed de afgelopen jaren in de motorcross en maakt dit seizoen de overstap naar het asfalt.

“Er zitten ook twee wielen onder, maar voor de rest is alles volledig anders”, aldus de rookie uit Nieuwleusen. “In Spanje maakte ik de eerste dag een klein schuivertje, maar later ging het beter en werden de tijden sneller. Ik ga mijn best doen en dan zien we wel hoe het gaat”.

Zaterdag 6 april staan de eerste races op het programma op het TT Circuit Assen waarbij de entree gratis is en het paddock open voor publiek.

Voor een fotoverslag van deze avond klik je op onderstaande afbeelding.

START Racing klaar voor start van het nieuwe seizoen