Ivanov kampioen in Finale WK IJsspeedway Heerenveen

Ivanov kampioen in Finale WK IJsspeedway Heerenveen

In het laatste weekend van maart was op de ijsbaan van Thialf de finale om het Wereldkampioenschap IJsspeedway.

Met vijf rijders was Nederland goed vertegenwoordigd in een door Russen gedomineerde sport. In een goed gevuld Thialf wisten de Russen het tot aan de halve finales spannend te houden in de strijd om het kampioenschap. Ivanov had nog een puntje nodig, maar won zijn halve finale en haalde hiermee de titel al binnen. Dmitry Koltakov is tweede in het kampioenschap geworden, voor Dinar Valeev.

Ook de Nederlandse mannen scoorden flink wat punten. Jasper Iwema deed het het beste en wist zich te plaatsen voor de halve finales om uiteindelijk beslag te leggen op de zevende plaats in de dag uitslag.

Het fotograferen van de WK ijsspeedway was voor mij een nieuwe ervaring, de resultaten zijn te bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken.

Ivanov kampioen in Finale WK IJsspeedway Heerenveen