TT Circuit Assen decor voor derde ronde OW Cup races

TT Circuit Assen decor voor derde ronde OW Cup races

Onder schitterende weersomstandigheden is afgelopen zaterdag op het TT Circuit Assen de derde ronde verreden om de open wegrace competitie oftewel de ow cup.

Danny van der Sluis wist zijn eerste pole position in de ONK SuperCup 1000 klasse te veroveren. Helaas kon de coureur van Start Racing na een slechte start niet het duel aangaan voor de overwinning. Zodoende kon Nigel Walraven vrij eenvoudig zijn tweede zege van het seizoen laten bijschrijven en zo zijn leidende positie in het tussenstand om het kampioenschap verstevigen.

Danny van der Sluis wist zich in de race over tien ronden wel terug te vechten en als tweede over de finish te komen. Renzo van Emmerik mocht als derde mee naar het podium.
Doordat Cliff Kloots door technische problemen niet verder kwam dan een vijfde plaats steeg van der Sluis naar de tweede plaats in het kampioenschap.

De ONK SuperCup 600 race is zaterdagmiddag gewonnen door Nick Vlaar. De Racing Team Edwin Ott Motoren coureur was op het TT Circuit Assen het snelst voor Oosterveen’s Ashford Formula Racing coureur Jeroen Hilster en Staphorster Frank Nieman.
Laatst genoemd wist een mooie strijd met dorpsgenoot Eduard Troost in zijn voordeel te beslissen en mocht voor het eerst dit seizoen mee naar het podium.

Voor de raceverslagen en complete uitslagen verwijs ik je graag naar racesport.nl. Voor mijn foto’s klik je op de afbeelding hieronder.

 

TT Circuit Assen decor voor derde ronde OW Cup races