NK Junior Moto Racing bij de AMBC Staphorst

NK Junior Moto Racing bij de AMBC Staphorst

Al sinds 1994 organiseert de motorclub AMBC wegraces en de laatste jaren traditioneel op tweede Pinksterdag.
In de begin jaren werd er alleen geracet onder de vlag van de stichting SOBW later kwamen hier de minibikes van RAP Holland bij en stond er een tweedaags evenement op de kalender van de AMBC-Staphorst. Op zaterdag de minibikes en op tweede Pinksterdag de ‘brommerraces’.

Helaas hield de SOBW eind 2017 op te bestaan en moest er dus een nieuw platvorm bedacht worden waarop de beginnende motorsporter in Nederland kon beginnen met zijn of haar sport. De Nederlandse motorbond KNMV stak samen met enkele organisatoren, waaronder de AMBC, de hoofden bij elkaar met als uitkomst een nieuw officieel Nationaal wegracekampioenschap voor junioren. Het NK Junior Moto Racing genaamd.

RAP  Holland is overigens geen onderdeel van dit nieuwe platvorm en zetten hun raceactiviteiten zelfstandig voort.

Het seizoen van het NK Junior Moto Racing bestaat uit acht race evenementen, verspreid door het land, waaronder dus de race op tweede Pinksterdag op het evenemententerrein de Tippe in Staphorst.

Voor de tweede keer in successie werd het NK Junior Moto Racing afgelopen pinksterweekend georganiseerd door de AMBC Staphorst met een aantal mooie podiumplaatsen voor lokale rijders en AMBC leden die werden aangemoedigd door het in ruime getale aanwezige publiek.

Helaas moeten we wel constateren dat de deelname van plaatselijke rijders de laatste jaren behoorlijk aan het teruglopen is wat je met weemoed terug doet denken aan de jaren met een grote groep lokale rijders en snerpende tweetakt machines.

De uitslagen zijn te vinden onder de hieronder geplaatste linken:

Minibikes: https://speedhive.mylaps.com/Events/1675511

 

 

 

Motoren: https://speedhive.mylaps.com/Events/1675561

 

 

 

Mijn foto’s van dit evenement kan je bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken.

NK Junior Moto Racing bij de AMBC Staphorst