NK Marathon Inline Skaten

NK Marathon Inline Skaten

Afgelopen zaterdag werd rondom het evenemententerrein de Tippe in Staphorst de NK Marathon Inline Skaten verreden.

Bij de vrouwen ging de nationale titel naar Manon Kamminga. Voor de Friezin was dit haar derde nationale marathontitel op skeelers.
Tot diep in de finale streed thuisrijdster Gerline Crediet mee om de titel. Helaas moest ze de titelaspiraties na een laatste vluchtpoging en ultieme krachtinspanning laten varen en kwam ze uiteindelijk als tiende over de finish.

Bij de mannen ging de titel naar Ingmar Berga. In een machtige sprint wist hij plaatselijk favoriet Jordy Harink en ploeggenoot Robert Post nipt voor te blijven. Samen met Bart Hoolwerf en de thuisrijders Gerwin Smit en Ronald Haasjes gingen zij de finale in nadat ze vroegtijdig waren ontsnapt uit het peloton.

Mijn fotoverslag van dit evenement kan je bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken.

De verslagen en de uitslagen van alle categorieën kan je vinden op: https://www.schaatsen.nl/kpnnkmarathon/

NK Marathon Inline Skaten