Internationale Grasbaanraces Staphorst

Internationale Grasbaanraces Staphorst

Niet op de laatste vrijdag – maar op de eerste zaterdag van de bouwvak werden dit jaar door de AMBC Staphorst de Internationale Grasbaanraces georganiseerd op het evenemententerrein de Tippe in Staphorst.

De reden hiervoor was de Europese finale voor de specials klasse. Deze vindt namelijk plaats in het laatste bouwvakweekend  en maakt het voor de motorclub AMBC dus onmogelijk de toprijders op vrijdag naar Staphorst te krijgen.

Ondanks de aanhoudende droogte wisten de vrijwilligers van de AMBC met tomeloze inzet een goede piste neer te leggen en kon het publiek genieten van de spannende wedstrijden die op de mat gelegd werden in de diverse klassen.

Bij de zijspannen internationaal wisten William Matthijssen en  Sandra Mollema de favorietenrol, met vier overwinningen uit vier races volledig waar te maken en werden zij de grote winnaars van het evenement.

Helaas bleek ondanks het verschuiven van het evenement dat het niet gelukt was om voldoende toprijders in de specials internationaal klasse naar Staphorst te krijgen. Dit had alles te maken met een internationale wedstrijd net over de grens in Duitsland.
Hierdoor stonden er in de klasse, die normaliter als hoofd-act te boek staat, maar vijf coureurs achter het startlint.
Na de verreden heats bleek de Brit Paul Hurry de meeste punten te hebben verzameld en mag hij de koperen melkbus het komende jaar in zijn bezit houden.

Bij de immer spectaculaire regio klasse, met alleen coureurs uit Staphorst en omstreken ging thuisrijder Nicklas Brakke er met de winst van door. De finale van de regioklasse bleek onverwachts ook de laatste wedstrijd van de avond. Door het vallen van de avond moesten de laatste heat van de specials en de finale van de zijspannen om veiligheidsoverweging helaas worden afgelast.

Mijn foto’s van dit evenement kan je bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken.

Internationale Grasbaanraces Staphorst