Finale OW Cup Competitie 2019

Afgelopen zaterdag werden de finale races verreden om de ONK OW Cup competitie 2019. Onder sterk wisselende omstandigheden werden er door alle klassen een kwalificatie en twee wedstrijden verreden.

Voorafgaand aan de races was er in geen enkele klasse  een rijder met voldoende punten voorsprong om zich al kampioen te mogen noemen en het beloofde daarom een spannende dag te worden in alle klassen.

In de SuperCup1000 kon Cliff Kloots met een voorsprong van 9 punten op tweede man Danny van der Sluis beginnen aan race 1.

Nadat de lichten gedoofd waren was het de vanaf pole positie vertrokken Allard Kerkhoven die als eerste de Haarbocht in stuurde gevolgd door Danny van der Sluis die niet veel later de koppositie over nam.
In de tweede ronde was het Cliff Kloots die van der Sluis voorbij stak en de leidende positie overnam. Lang duurde de leidende positie van Kloots echter niet want even later kwam hij in de  Ruskenhoek ten val en was het van der Sluis die de leiding weer overnam.

Inmiddels begon de uittredend kampioen Nigel Walraven zich nadrukkelijk met de koppositie te bemoeien en na 10 ronden passeerde hij als eerste de finishlijn gevolgd door van der Sluis en Renzo van Emmerink.

Door een tijdstraf voor inhalen onder geel werd Walraven terug gezet naar de derde plaats en wist van der Sluis maximaal te profiteren van het uitvallen van Kloots.

Rond 17:00 uur ging Danny van der Sluis op een inmiddels kletsnat TT Circuit Assen op zijn Ten Kate Honda van start voor zijn belangrijkste race van het jaar.

Het was echter Allard Kerkhoven die net als in de eerste race de leiding wist te pakken en zou deze ook niet meer afstaan. Met een grote voorsprong beloonde Kerkhoven zijn eenmalige optreden met een klinkende overwinning. Achter Kerkhoven werd Jeroen Rensel tweede terwijl Kloots als derde de finish passeerde.

Ver daarachter reed van der Sluis een bekeken race met als doel de titel naar huis te brengen. Zonder risico’s te nemen en het pitbord – waarop aangegeven werd waar Kloots reed – goed in de gaten te houden wist Start Racing coureur met een negende plaats ruim voldoende punten te scoren om de titel in de zwaarste categorie veilig te stellen en Start Racing team uit Nieuwleusen de eerste titel in hun ruim 21 jarig bestaan te bezorgen.

Voor de overige wedstrijd verslagen en de complete uitslagen verwijs ik je graag door naar Racesport.nl, voor mijn foto’s van dit evenement klik je op onderstaande afbeelding.

Alle kampioenen gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap en alle rijders bedankt voor het poseren.