AMBC Feestavond

AMBC Feestavond

Afgelopen zaterdagavond was Zaal Spoorzicht in Staphorst het decor voor de jaarlijkse feestavond van de plaatselijke

\AMBC.

Tijdens deze avond zijn alle AMBC clubkampioenen van de crosscompetitie gehuldigd. Naast bekers om de clubkampioenschappen waren er ook nog diverse wisselbokalen uit te reiken en werd de AMBC sportman van het jaar 2019 bekend gemaakt.

De presentatie van de AMBC kampioenshuldiging 2019 was in handen van Patrick Roth.

 

Collin Veijer AMBC sportman van het jaar

De afgelopen weken werd aan de leden van de AMBC middels een digitaal stemformulier de mogelijkheid geboden een stem uitbrengen op hun favoriete AMBC sportman van het jaar 2019.

Nadat de stemmen geteld én gecontroleerd waren was het opnieuw Collin Veijer die net als in 2018 de meeste stemmen kreeg en zich de AMBC sportman van het jaar 2019 mag noemen. Veijer die dit jaar uitkwam in het Italiaanse ELF CIV Moto3 kampioenschap voor het Speed Up Factory Team eindigde in zijn debuut jaar in deze klasse als vijfde in het eindklassement.

Daarnaast wist Collin zich als enige Nederlander, na 2 circuitdagen uit een groep van 108 talenten uit 38 landen, te selecteren om als nieuwkomer mee te doen met de 2020 Red Bull MotoGP Rookies Cup. Deze races zijn onderdeel van 7 Europese Grand Prix.

 

Lees ook: https://www.ambc-staphorst.nl/ambc-feestavond/

 

Voor de foto’s van deze avond klik op onderstaande afbeelding.

AMBC Feestavond