Finishparty START Racing Nieuwleusen

Finishparty START Racing Nieuwleusen

Afgelopen zaterdagavond werd het succesvolle seizoen 2019 van Start Racing Nieuwleusen officieel afgesloten tijdens de finishparty die gehouden werd in het clubgebouw van MC Nieuwleusen.

Voor het eerst in de geschiedenis van het 22 jarig bestaan van het wegraceteam werd een seizoen afgesloten met een kampioenschap. Danny van der Sluis wist namelijk in 2019 de titel voor zich op te eisen in het ONK SuperCup1000.

Deze geweldige prestatie van de rijder uit Staphorst en het leerjaar van coureur Leon Stolte kwam uitgebreid aan bod tijdens een terugblik op het seizoen. Stolte die overkwam vanuit de motorcross was het seizoen begonnen in het ONK SuperCup300. Gedurende het seizoen wist de coureur uit Nieuwleusen voldoende progressie te boelen om de overstap te kunnen maken naar het ONK ProCup600. Met een derde plaats als beste resultaat in de ProCup600 kan hij met een goed gevoel terug kijken op zijn wegracedebuut.

Komend seizoen zal Leon wederom uitkomen voor Start Racing en zal hij de overstap maken naar de SuperCup600 klasse en proberen de stijgende lijn verder door te zetten.

Voor Danny van der Sluis was 2019 het tweede seizoen in dienst van Start Racing. Nadat Danny in 2018 als derde was geëindigd in zijn debuutseizoen in de SuperCup1000 was in 2019 het kampioenschap in deze klasse het doel en met succes. Op de snelle Ten Kate Racing Products Honda CBR 1000RR SP2 wist van der Sluis tijdens de laatste race van het seizoen de titel veilig te stellen.

Ronald ten Kate van Ten Kate motoren kwam Danny persoonlijk feliciteren met deze titel en overhandigde hem een Ten Kate Racing Products award.

Tot slot werden alle teamleden persoonlijk door de coureurs bedankt en kregen zij een mooi bedankje aangeboden voor hun inzet van het afgelopen seizoen. Tevens krijg het team een mooi spandoek aangeboden als blijk van waardering.

Na het officiële gedeelte was het tijd om het glas te heffen en bleef het nog lang gezellig bij de MC Nieuwleusen.

Middels onderstaande link een aantal foto’s van deze avond.

Finishparty START Racing Nieuwleusen