Loris Veneman in kleuren Kahuna Racing Team van start in Northern Talent Cup

Loris Veneman in kleuren Kahuna Racing Team van start in Northern Talent Cup

Onlangs werd de vaste deelnemerslijst voor de 2021 editie van de Northern Talent Cup wereldkundig gemaakt. Onder de deelnemers ook het Nederlandse wegracetalent Loris Veneman. De coureur uit Dalfsen zal zijn debuut gaan maken in de #RoadToMotoGP competitie in kleuren van het Kahuna Racing Team.

Met twee Nederlandse – en een Europese wegracetitel op zak in verschillende junioren competities zal Loris Veneman in 2021 zijn debuut maken als coureur op de grote circuits. De coureur uit Dalfsen is één van de vier Nederlandse talenten die aan start zal verschijnen in de Northern Talent Cup, een nieuwe in 2020 onder auspiciën van Dorna opgezette talentencompetitie met als doel om de grootste race talenten uit Noord-Europa te begeleiden en te laten ontwikkelen om zo verder door te stromen richting de grote Internationale competities.

De sterk bezette en internationale Northern Talent Cup is niet geheel nieuw voor Veneman, zo verscheen hij in 2020 tijdens de Tsjechische ronde van het kampioenschap op het circuit van Brno al eens aan de start middels een wildcard optreden.

De afgelopen tijd werd er door Veneman en zijn begeleidingsteam hard gewerkt aan het opzetten van een eigen team. Niet zonder succes zo is gebleken, Veneman kan namelijk met trots melden dat hij het komend seizoen in de kleuren van Kahuna Racing Team aan de start zal verschijnen. Onlangs werd in Kahuna Managing Security een hoofd- en titelsponsor voor het team gevonden.

Motorsport bevindt zich in een snel ontwikkelende en efficiënte omgeving, presteren onder druk waarbij elke honderdste van een seconde telt. Dit gegeven was voor Daniel Van Slochteren, CEO van Kahuna Managing Security, één van de redenen om zich voor de komende raceseizoenen te verbinden als hoofdsponsor aan Veneman en het jonge wegracetalent te steunen op zijn route richting de top.

Daniel van Slochteren: “Hoewel er grote verschillen zijn tussen de motorsport en cybersecurity, zijn er ook vele overeenkomsten. Denk hierbij alleen al aan datacorrelatie en -analyses met als doel steeds sneller, beter en veiliger! Daarnaast werken wij als Kahuna Managing Security nauw samen de Technische Universiteit van Valencia en zodoende zijn er vele jonge talenten werkzaam in ons bedrijf. Net als Loris Veneman hebben ook wij internationale ambities. Wij kijken allen uit naar deze samenwerking!”

Er wordt in de Northern Talent Cup gereden op 250cc KTM moto3 motoren en de kalender is gevormd rondom de MotoGP & IDM racekalender waarbij de thuisraces tijdens de Dutch TT op het TT Circuit Assen natuurlijk een geweldige primeur zijn.

 

Loris Veneman in kleuren Kahuna Racing Team van start in Northern Talent Cup