Brink verslaat Van der Sluis in Dutch Superbike race, Van Sikkelerus pakt Dutch Supersport titel in Assen

Brink verslaat Van der Sluis in Dutch Superbike race, Van Sikkelerus pakt Dutch Supersport titel in Assen

Na een extra lange zomerstop, door de gecancelde races op de Motorsport Arena Oschersleben, ging afgelopen zaterdag de strijd om het International Dutch Championship-IDC verder op TT Circuit Assen.

De Dutch Supersport klasse werd een prooi voor de van polepositie vertrokken Sander Kroeze. De normaal gesproken in het Spaans kampioenschap uitkomende Kroeze wist 6 seconden voor Jaimie van Sikkelerus over de finish te komen.  Met de twintig punten van de tweede plek wist van Sikkelerus voldoende voorsprong op te bouwen om zich met nog drie wedstrijden te gaan nu al de Dutch Supersport kampioen van 2021 mag noemen. Als derde mocht Finn de Bruin mee naar het podium. Dit was voor de Pearl Gebben coureur het eerste podium van dit seizoen.

Aangezien de complete top drie uit de tussenstand van de Dutch Superbike hun uitstapje in het IDM vroegtijdig met een crash zagen eindigen was het interessant om te zien hoe de mannen er voor stonden richting de tweede helft en ontknoping van het seizoen.

Ricardo Brink bleek weinig hinder te ondervinden van zijn zware crash opgelopen tijdens het IDM weekend op het TT Circuit Assen en mocht met zijn RR SOCIA BWM van pole positie vertrekken. Brink stuurde als eerste de Haarbocht in en stond de leiding gedurende de wedstrijd niet meer af. Wat Danny van der Sluis ook probeerde de TT Racing coureur kreeg het gat richting Brink niet gedicht en moest genoegen nemen met de tweede plek. Frank Nieman die vanaf de derde plaats mocht starten kon het tempo van de kopmannen niet volgen en moest na een eenzame race op ruime afstand genoegen nemen met de derde en laatste podium plaats.

De complete race verslagen en de volledige uitslagen kan je vinden op racesport.nl

Voor een aantal van mijn foto’s klik je op bovenstaande afbeelding.

 

Brink verslaat Van der Sluis in Dutch Superbike race, Van Sikkelerus pakt Dutch Supersport titel in Assen