Frank Nieman winnaar op een nat TT Circuit Assen

Frank Nieman winnaar op een nat TT Circuit Assen

Afgelopen zaterdag werd onder wisselde omstandigheden de voorlaatste wedstrijd dag verreden om het International Dutch Championship.

De eerste kwalificatie werd verreden op een opdrogende baan met als gevolg dat strijd om de pole positie pas laat in de tweede kwalificatie werd beslist.

Na de kwalificaties begon het kortstondig te regenen boven het TT Circuit wat er voor zorgde dat de wedstrijden op een natte / opdrogende baan verreden moesten worden.

In de Dutch Supersport klasse was het Leon Stolte die lange tijd het veld aanvoerde maar met het minder nat worden van de baan moest de Start Racing coureur helaas twee posities prijs geven en kwam hij als derde over de finish. De overwinning ging naar Jeroen Hilster gevolgd door Wiljan van Wikselaar.

Bij de Dutch Superbikes was het voor Ricardo Brink een lastige wedstrijd en derhalve kwam de klassementsleider, die wel van pole mocht vertrekken, niet verder dan een zevende plaats.

Danny van der Sluis kwam goed uit de startblokken maar ging wijd in de eerste bocht waardoor hij een aantal plaatsen moest inleveren en van hieruit aan een inhaal race moest beginnen. Als snel kwam de TT Racing coureur in een goed ritme en wist hij in de laatste ronde Vasco van der Valk achter zich te houden om als tweede te finishen en zo behoorlijk wat punten in te lopen op de klassementsleider.

Frank Nieman kwam als eerste uit de Strubben om deze positie gedurende de wedstrijd ook niet meer af te staan en zo mocht de Winteb TKRP Elcee Racing coureur zijn eerste overwinning van 2021 laten noteren. Nieman liet wederom zien zich als een vis in het water te voelen onder deze lastige omstandigheden.

Voor de complete race verslagen en de volledige uitslagen ga je naar: racesport.nl

Voor een aantal van mijn foto’s klik je op bovenstaande afbeelding.

Frank Nieman winnaar op een nat TT Circuit Assen