World Superbikes op het TT Circuit Assen

World Superbikes op het TT Circuit Assen

In het weekend van 22 t/m 24 april werd op het TT Circuit Assen de Nederlandse ronde van het FIM Superbike World Championship verreden. Met fans op de tribune en een van zijn beenblessure herstellende Michael van der Mark die met een 8e en 13e plaats kon spreken van een geslaagde rentree.

Naast Van der Mark zagen we in Assen ook de vaste Nederlandse deelnemers Glenn van Straalen en Jeffrey Buis aan de start verschijnen in de WorldSSP klasse en stonden Victor Steeman en Ruben Bijman aan de start in de WorldSSP 300 categorie.

De vaste deelnemers kregen in Assen gezelschap van Jaimie van Sikkelerus (WorldSSP) Thom Molenaar en Sven Doornenbal (WorldSSP 300) die alle drie van de KNMV een wildcard toegewezen kregen voor het evenement.

Ook kwamen tijdens de Motul Dutch Round de WK zijspannen in actie. Onder de deelnemers in dit kampioenschap vanzelfsprekend de voor zijn thuispubliek rijdende Bennie Streuer.

Alle verslagen van dit evenement, met zeer aansprekende resultaten van de Nederlandse deelnemers, zijn te lezen op: racesport.nl

Een selectie foto’s van dit prachtige motorsportweekend is te bekijken door op de afbeelding hierboven te klikken.

World Superbikes op het TT Circuit Assen