Heropening van ’t Wiede Gat

Heropening van ’t Wiede Gat

Na een jarenlang gevecht om de nieuwe vergunning en de daarop volgende verbouwing was het afgelopen zaterdag, 9 juli eindelijk zover. De compleet vernieuwde accommodatie van de AMBC Staphorst met het crosscircuit in de hoofdrol kon eindelijk getoond worden aan het publiek.

Velen wisten de weg naar ’t Wiede Gat, ondanks dat er de afgelopen 8 jaar geen activiteiten hebben plaatsgevonden nog moeiteloos te vinden.

Nadat voorzitter Be Veen en wethouder van de Gemeente Staphorst Herriët Brinkman het aanwezige publiek hadden toegesproken werd het tijd voor de opening. Hiervoor werd de hulp ingeroepen van niemand minder dan de Nederlandse kampioenen Motocross 2022, Calvin Vlaanderen en Rick Elzinga die samen met Dave Kooiker en teamgenoot Andrea Bonacorsi het circuit mochten openen middels het knippen van het lint.

Na het officiële gedeelte was het tijd voor actie op de baan waarbij er genoten kon worden van geweldige demo’s door de aanwezige toppers. De AMBC catering was aanwezig op het paddock waar ook ongeveer alle facetten van de motorsport die bij de AMBC in actie komt getoond werd.

Deze dag heb ik een aantal foto’s gemaakt, zowel op het circuit als ook daarnaast. Een selectie hiervan is terug te kijken door op bovenstaande afbeelding te klikken.

Heropening van ’t Wiede Gat