Tessels pakt Dutch Superbike titel met dubbele zege in Assen

Tessels pakt Dutch Superbike titel met dubbele zege in Assen

Zaterdag 8 oktober werd de seizoensfinale van het International Dutch Championship (IDC) verreden op het TT Circuit Assen. Voor alle raceklassen stonden er één kwalificatie en twee wedstrijden op het programma.

Wayne Tessels heeft in stijl de Dutch Superbike titel 2022 veroverd. Tijdens de IDC seizoensfinale op het TT Circuit Assen wist Tessels beide races te winnen voor zijn concurrent Toine Gierkink. Podiumplaatsen waren er voor Joris Lentfert en Markus Witte.
Wayne Tessels en Toine Gierkink domineerden dit jaar in de Dutch Superbike. In alle races van 2022 eindigden beide rijders op het podium.

Twee keer een zevende plaats tijdens de IDC seizoensfinale was voor Eddie de Boer genoeg om de Dutch Supersport titel veilig te stellen. Selwin Hamden wist beide slotraces op het TT Circuit Assen te winnen. Podiumplaatsen waren er voor Rick Kooistra en Leon Stolte.

Het volledige verslag en de uitslagen zijn te vinden op: racesport.nl

Een selectie foto’s van deze dag is te bekijken door op de afbeelding hierboven te klikken.

Het op deze website getoonde album is slechts een selectie. Mocht je geïnteresseerd zijn in één of meerdere foto’s dan mag je altijd even contact opnemen, dit kan onder andere middels het contactformulier op deze website.

Tessels pakt Dutch Superbike titel met dubbele zege in Assen