World Superbikes op the Cathedral of Speed

World Superbikes op the Cathedral of Speed

In het weekend van 21 t/m 23 april werd op het TT Circuit Assen de Nederlandse ronde van het FIM Superbike World Championship verreden. Waren aan het begin van de week de weersverwachtingen nog niet om over naar huis te schrijven tijdens de Pirelli Dutch Round, zoals het evenement op het TT Circuit officieel heet, waren de weersomstandigheden prima en met de vele fans op de tribune en in de paddock die vrij toegankelijk was, werd het een sfeervol evenement.

Naast Michael van der Mark zagen we in Assen ook de vaste Nederlandse deelnemers Glenn van Straalen, WorldSSP en Jeffrey Buis, Loris Veneman en Ruben Bijman aan de start in de WorldSSP 300 categorie.

De vaste deelnemers kregen in Assen gezelschap van Thom Molenaar, Sven Doornenbal en Kas Beekmans (WorldSSP 300) die van de KNMV een wildcard toegewezen kregen.

Naast de geweldige podiumfinish van Glenn van Straalen blijft toch de zware crash van Michael van der Mark het meeste in mijn gedachten hangen. Na al het blessureleed van afgelopen seizoen was hij klaar om de weg naar voren terug te vinden maar het mocht helaas niet zo zijn.  De keerzijde van de medaille van deze prachtige sport waar een ongeluk in een klein hoekje zit.

Ik wil Michael vanaf deze kant een voorspoedig herstel wensen!

Alle verslagen van dit evenement, met zeer aansprekende resultaten van de Nederlandse deelnemers, zijn te lezen op: racesport.nl

Een selectie foto’s van dit prachtige motorsportweekend is te bekijken door op de afbeelding hierboven te klikken.

World Superbikes op the Cathedral of Speed