Tessels en Van Wikselaar winnen in Assen tijdens tweede IDC wedstrijddag van het seizoen

Tessels en Van Wikselaar winnen in Assen tijdens tweede IDC wedstrijddag van het seizoen

Zaterdag 29 april werden op het TT Circuit Assen de tweede IDC-races van 2023 verreden.

In de Dutch Supersport klasse was het Wiljan van Wikselaar die van pole position mocht vertrekken. Selwin Hamden en Rick Kooistra stonden naast hem op de eerste startrij. In het eerste deel van het race was er een mooie strijd om de koppositie totdat Van Wikselaar een gaatje wist te slaan en onbedreigd naar de winst reed. Hamden ging onderuit in de strijd om de tweede plaats met Rik Kooistra. Kooistra werd zo makkelijk tweede voor Mike Duin die als derde mee mocht naar het podium.

Bij de Superbikes noteerde Wayne Tessels in de kwalificatie de snelste tijd en vertrok vanaf pole position, gevolgd door Ferry van Rijn en Joris Lentfert. Ook in de race was de Kawasaki coureur het snelst voor Van Rijn en Lentfert die hiermee revanche nam na zijn tegenslag in de openingsrace van het seizoen.

Het volledige verslag en de complete uitslagen zijn te vinden op: racesport.nl

Een selectie foto’s van deze dag is te bekijken door op de afbeelding hierboven te klikken.

Tessels en Van Wikselaar winnen in Assen tijdens tweede IDC wedstrijddag van het seizoen