Motul Dutch TT Assen

Motul Dutch TT Assen

De 2023 editie van de Dutch TT was een hele bijzondere, één om in te lijsten! De eerste overwinning van Bezzecchi in de Sprint, de tweede opeenvolgende overwinning voor Bagnaia, de eerste zege voor Jake Dixon in de Moto2, allemaal geweldig! Maar met afstand het allermooiste vond ik toch dat we met Collin Veijer een Staphorster aan de start hadden in de Moto3 wedstrijd op de Drentse hei.

Na de goede resultaten van de laatste paar weekenden waren de verwachtingen hooggespannen. Ondanks dat de aanloop naar en het weekend zelf erg druk was met allerlei plichtplegingen wist de 18 jarige Staphorster uitkomend voor het Liqui Moly Husqvarna Intact GP de verwachtingen meer dan waar te maken.

Met slechte 0,8 seconde achterstand op de winnaar wist Collin als 7e te finishen wat een meer dan geweldig resultaat genoemd mag worden. Collin Veijer kreeg hiermee afgelopen zondag het publiek op de banken op het TT Circuit Assen.

Tijdens de wedstrijd toch enigszins gespannen en iets minder geconcentreerd op het fotograferen, ik hoopte heel erg dat hij het goed zou doen. In de eerste plaats voor hem zelf maar ook voor iedereen die voor hem naar het circuit was gekomen. Met deze zevende plaats en de hele wedstrijd in de kopgroep is dat meer dan gelukt. Petje af.

Ik was in de bevoorrechte positie alles van zeer dichtbij te mogen meemaken. Speciale dank hiervoor aan Evert Slager van Racesport.nl en TT Circuit Assen voor het mogelijk maken hiervan. Een TT om nooit te vergeten!

Alle verslagen en de complete uitslagen zijn te vinden op: racesport.nl

Een selectie foto’s van deze geweldige Dutch TT is te bekijken door op de afbeelding hierboven te klikken.

Motul Dutch TT Assen