IDC 3-daagse op het TT Circuit Assen

IDC 3-daagse op het TT Circuit Assen

De zesde ronde van het 2023 International Dutch Championship telde drie dagen op het TT Circuit Assen. De vrijdag stond in het teken van de vrije trainingen en kwalificaties. Op zaterdag stond voor alle vier categorieën een korte warm-up en de eerste race op het programma terwijl op zondag wederom opgestart werd met een korte warm-up met in de namiddag voor alle categorieën de tweede wedstrijd van het weekend. Nadat alle vier races zaterdagmiddag werden verreden op een nat of opdrogend TT Circuit Assen konden zondag de races in de Supersport en Superbike klasse op een nagenoeg droge baan verreden worden.

In de Dutch Supersport klasse deed Rick Kooistra met een dubbele overwinning en daarbij horende punten goede zaken voor het kampioenschap. Hij wist de eerste plaats in het klassement over te nemen van Wiljan van Wikselaar die met een DNF in race één en een tweede plaats in race twee niet zijn beste weekend kende.

In de Dutch Superbike wist Wayne Tessels zijn voorsprong in het kampioenschap verder uit te bouwen. Nadat hij op zaterdag in het begin van de wedstrijd in de fout ging in de haarbocht en daardoor niet verder kwam dan een dertiende plaats wist hij zich op zondag te revancheren en de overwinning in race twee voor zich op te eisen.

De volledige verslagen en de complete uitslagen zijn te vinden op: racesport.nl

Een selectie foto’s van deze dag is te bekijken door op de afbeelding hierboven te klikken.

IDC 3-daagse op het TT Circuit Assen