Finaleraces International Dutch Championship op het TT Circuit Assen

Finaleraces International Dutch Championship op het TT Circuit Assen

Twee wedstrijden stonden er zaterdag op het TT Circuit Assen op het programma tijdens de finaleronde van het 2023 IDC seizoen. Alvorens de twee races werden verreden stond er eerst nog een kwalificatie op het programma.

Wiljan van Wikselaar heeft de Dutch Supersport titel veiliggesteld. De Yamaha coureur had aan de winst in de eerste wedstrijd van de dag voldoende om de titel in de wacht te slepen. De tweede race van de dag ging naar Sven Wind terwijl Van Wikselaar niet aan de start verscheen in deze race vanwege een technisch probleem in de warm-up lap.

Wayne Tessels heeft zaterdag in Assen de 2023 Dutch Superbike titel voor zich opgeeist. De Druijff Kawasaki Racing coureur had aan een tweede plaats in de eerste race van de dag voldoende om de titelstrijd te beslissen. De winst in deze eerste race van de dag ging naar Eddie de Boer terwijl Tessels met de titel op zak als winnaar werd afgevlagd in de tweede race.

De volledige verslagen en de complete uitslagen zijn te vinden op: racesport.nl

Een selectie foto’s van deze dag is te bekijken door op de afbeelding hierboven te klikken.

Finaleraces International Dutch Championship op het TT Circuit Assen