Milan Merckelbagh en Sven Doornenbal winnaars op TT Circuit Assen

Milan Merckelbagh en Sven Doornenbal winnaars op TT Circuit Assen

Milan Merckelbagh (Dutch Superbike) en Sven Doornenbal (Dutch Supersport), hebben zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen de overwinning weten te behalen tijdens de tweede IDC wedstrijddag van het seizoen.

Rick Kooistra mocht van pole positie vertrekken in de Dutch Supersport. Maik Duin en Sven Doornenbal maakten de eerste startrij compleet. Samen met Finn de Bruin maakten deze coureurs er een spannende wedstrijd van waarbij laatste genoemde tegen het eind van de wedstrijd de kopgroep laten. Uiteindelijk was het Sven Doornenbal die als eerste over de finish kwam gevolgd door Rick Kooistra en Maik Duin.

In de Dutch Superbike mocht de regerend kampioen Wayne Tessels van de beste start plek vertrekken met naast hem Jaimie van Sikkelerus en Pepijn Bijsterbosch.
Van Sikkelerus kwam goed uit de start blokken, een mindere start was er voor Tessels die na een paar ronden de aansluiting toch weer wist te krijgen totdat door een crash zijn wedstrijd eindigde in de Stekkenwal.

Jaimie van Sikkelerus domineerde verder de race en kwam als eerste over de streep maar kreeg een tijdstraf van 20 seconden en werd hierdoor als tweede geklasseerd. Milan Merkelbagh werd de grote winnaar van het weekend met de dagzege en de eerste plaats in het tussenklassement. Pepijn Bijsterbosch kwam weliswaar 0,017 eerder over de finish dan Milan Merkelbagh maar stond als gastrijder ingeschreven en komt hierdoor niet in aanmerking voor het podium en punten. Ricardo Brink kwam als vierde over de streep, maar ook als gastrijder.

Hierdoor mochten Milan Merckelbagh, Jamie van Sikkelerus en Stephan de Boer naar het podium.

De complete uitslagen van dit evenement zijn te vinden op: racesport.nl

Een selectie foto’s van deze dag is te bekijken door op de afbeelding hierboven te klikken.

Milan Merckelbagh en Sven Doornenbal winnaars op TT Circuit Assen