AMBC Pinksterraces op  het Evenemententerrein de Tippe in Staphorst

AMBC Pinksterraces op  het Evenemententerrein de Tippe in Staphorst

Op tweede Pinksterdag staat het evenemententerrein de Tippe in Staphorst traditie getrouw in het teken van de AMBC wegraces. Ook dit jaar was dit niet anders en kwamen de minibikes en Ohvale race-klassen naar Staphorst om op het circuit De Tippe de strijd met elkaar aan te gaan om punten voor het Nederlands Kampioenschap.

Bij de minibikes zijn in de Junior A en B klasse de gebroeders Boyd en Sid Veijer actief, inderdaad de neefjes van een bekend Moto3 GP coureur uit Staphorst. Beide mannen gingen in hun klasse tijdens hun thuisrace na spannende wedstrijden met de grootste beker naar huis. Wat zou het machtig mooi zijn als dit een voorbode is voor een groot evenement ergens eind juni in Assen.

Naast de klassen die streden voor de punten om het Nederlands Kampioenschap was er ook een zogenaamde Staphorst klasse met coureurs uit de regio die streden voor dagsucces op gelijkwaardig materiaal. Het ging niet altijd helemaal volgens het boekje en de wedstrijdcommissie was er druk mee maar vermakelijk was het zeker en het publiek genoot zichtbaar net als de mannen op het asfalt overigens.
Ook in deze klasse was het een rijder uit de wel bekende familie die met de hoogste eer ging strijken. Wat de andere rijders ook probeerden ze konden niet voorkomen dat Kiyano Veijer als eerste over de streep kwam in beide races en met de volle 50 punten de terechte winnaar werd in deze klasse.

Alle uitslagen van deze dag zijn te vinden op MyLaps.com

Een fotoalbum is te bekijken door op bovenstaande afbeelding te klikken.

AMBC Pinksterraces op  het Evenemententerrein de Tippe in Staphorst