World Superbike na jaar afwezigheid terug op TT Circuit Assen

World Superbike na jaar afwezigheid terug op TT Circuit Assen

 

Na een jaar afwezigheid vanwege de Covid-19 pandemie was de World Superbike karavaan dit jaar terug op het TT Circuit Assen.

Niet zoals de laatste jaren te doen gebruikelijk in april maar dit keer in het laatste het weekend van juli.

Helaas was het vanwege het strenge beleid rondom Covid niet gelukt om een accreditatie te bemachtigen voor de TT, anders was dit voor de WorldSBK. Gelukkig mocht ik hierbij wel aanwezig zijn om foto’s te maken van dit evenement voor Racesport.nl op het TT Circuit Assen.

Vanaf donderdag waren we aanwezig op het circuit om een aantal media-events, waaronder de lancering van Project Yellow van Ten Kate Racing, te bezoeken. Dominique Aegerter mocht op zijn Ten Kate Yamaha voor één weekend het zo vertrouwde Ten Kate geel weer terugbrengen op het circuit, prachtig.

Vrijdag de vrije- en eerste kwalificatietrainingen gevolgd door een zaterdag met kwalificatietrainingen en de eerste races.

In de avond en nacht van zaterdag op zondag kreeg het circuit dermate veel water te verstouwen dat het tijdschema op zondag ochtend enige vertraging opliep. Maar uiteindelijk konden we genieten van een zondag met prachtige motorsport van de bovenste plank.

Met een dubbele overwinning in de Supersport 600 voor Ten Kate Racing werd het een uitermate succesvol weekend voor de formatie uit Nieuwleusen.

Een selectie van de door mij gemaakte foto’s zijn te vinden in het fotoalbum welke te bereiken is door middel van een klik op bovenstaande afbeelding.

Alle wedstrijdverslagen en de uitslagen zijn terug te vinden op de motorsportwebsite van Nederland: racesport.nl

World Superbike na jaar afwezigheid terug op TT Circuit Assen