FIM MiniGP Junior Track Assen

FIM MiniGP Junior Track Assen

Op zaterdag 30 april werd op de TT Junior Track in Assen de tweede ronde van de FIM MiniGP verreden. De MiniGP is een nieuwe serie voor coureurs van 10 t/m 14 jaar, opgezet door Dorna (organisator van het MotoGP en FIM MOTUL Superbike World Championship) als opstartklasse voor de verschillende Talent Cups die er inmiddels bestaan.

Er wordt gereden op Ohvale machines in twee klassen, de 110cc en de 160cc. Deze MiniGP wordt in een groot aantal landen verreden waarbij de beste coureurs uit ieder land aan het eind van het jaar tijdens de laatste Grand Prix in Valencia de onderlinge strijd aan gaan in de zogeheten FIM MiniGP World Series.

Naast de FIM MiniGP waren er ook wedstrijden voor de klassen Ohvale 110, 160, 190 en Supermoto junior, senior en senior expert.

In de Supermoto Senior Expert klasse stonden met Danny van der Sluis, Henry Compagner en Albert Braamschap drie dorpsgenoten aan de start waarbij Henry Compagner en Danny van der Sluis respectievelijk tweede en derde werden in het dagklassement.

Een serie foto’s van deze dag is te bekijken door op de afbeelding hierboven te klikken.

 

Mocht je geïnteresseerd zijn in één of meerdere foto’s dan mag je altijd even contact opnemen, dit kan onder andere middels het contactformulier op deze website.

FIM MiniGP Junior Track Assen