Dutch Open Grasstrack op het Evenemententerrein de Tippe

Dutch Open Grasstrack op het Evenemententerrein de Tippe

Door de bekende corona perikelen kon de AMBC Staphorst de afgelopen 2 jaar geen grasbaanraces organiseren en voor de laatste editie moeten we dan ook terug naar 2019. Gelukkig is wat het grasbaanracen betreft ook alles weer bij het oude en zijn deze spannende motorsport wedstrijden in heel Europa weer van start gegaan.

De wedstrijden in Staphorst zouden  op vrijdag 19 augustus verreden gaan worden onder kunstlicht en we konden ons op gaan maken voor een prachtig motorsport evenement in eigen dorp. Helaas bleek de praktijk anders. De trainingen en de 1e serie kon onder droge omstandigheden verreden worden, helaas begon het daarna flink te regenen met als gevolg dat de wedstrijden na uitstel uiteindelijk helemaal afgelast werden.

Dat dit na twee jaar geen grasbaan een behoorlijke deceptie was voor de AMBC Staphorst moge duidelijk zijn. In de droogste periode sinds jaren, gooide de regen roet in het eten.

Ik heb toch nog een aantal foto’s kunnen maken een selectie hiervan is te bekijken door op bovenstaande afbeelding te klikken.

Dutch Open Grasstrack op het Evenemententerrein de Tippe