Van Wikselaar en Tessels scoren maximaal in Oschersleben

Van Wikselaar en Tessels scoren maximaal in Oschersleben

Voor de negende en tiende race van het seizoen waren de International Dutch Championship rijders voor de tweede keer dit seizoen afgereisd naar de Motorsport Arena Oschersleben in het voormalig Oost-Duitsland.

Tijdens dit 3-daagse motorsportevenement stond de vrijdag in het teken van vrije trainingen, gevolgd door de zaterdag met twee kwalificaties voor alle vier categorieën. In de Dutch Supersport was het Rick Kooistra die met een supersnelle 1:29.377 de pole voor zich wist op te eisen en de beide races, die op zondag verreden zouden worden, van de beste startplek mocht vertrekken. In de Dutch Superbike was het Wayne Tessels die na twee kwalificatie bovenaan de tijdlijst stond en beide wedstrijden van pole positie mocht vertrekken.

Zondag, de wedstrijddag, werd gestart met een korte warm-up gevolgd door twee wedstrijden. In de Dutch Supersport klasse was het in beide races met een mooie kopgroep spannend om de overwinning maar Wiljan van Wikselaar wist beide wedstrijden na mooie gevechten toch in zijn voordeel te beslissen. Met de dubbele overwinning van Wikselaar blijft het ongemeen spannend om de koppositie van het klassement.

In de Dutch Superbike wist Wayne Tessels wederom zijn voorsprong in het kampioenschap verder uit te bouwen. Met een dubbele overwinning in Oschersleben kan Tessels ondanks dat hij de wedstrijd op 16 september moet missen de titel al tijdens de eerste wedstrijd op 7 oktober veilig stellen.

De volledige verslagen en de complete uitslagen zijn te vinden op: racesport.nl

Een selectie foto’s van dit weekend is te bekijken door op de afbeelding hierboven te klikken.

Van Wikselaar en Tessels scoren maximaal in Oschersleben