Collin Veijer AMBC sportman van het jaar

Collin Veijer AMBC sportman van het jaar

Afgelopen vrijdagavond tijdens de jaarlijks feestavond van de AMBC Staphorst in Zaal Spoorzicht is Collin Veijer gehuldigd als AMBC sportman van het jaar 2018.

De afgelopen weken konden de leden van de AMBC middels een digitaal stemformulier een stem uitbrengen op hun favoriete AMBC sportman van het jaar 2018.

Nadat de stemmen geteld en gecontroleerd waren was het Collin Veijer die met de meeste stemmen zich de AMBC sportman van het jaar 2018 mag noemen. Veijer die dit jaar uitkwam in het Italiaanse ELF CIV Pre Moto3 kampioenschap voor het Speed Up Factory Team volgt hiermee Dave Kooiker op die dit jaar als tweede eindigde.

Naast de huldiging van de sportman van het jaar werden ook kampioenen van de clubcrosscompetitie en de toerkampioen gehuldigd. In alle crossklassen mochten de top drie van het eindklassement een beker en een bos bloemen in ontvangst nemen.

Naast bekers om het crosskampioenschap waren er ook nog diverse wisselbokalen uit te reiken.

Rijschool Kornelis Meesters bokaal
De Rijschool Kornelis Meesters wisselbokaal is er voor de kilometervreter met de meeste afgelegde kilometers per jaar onder de toer rijders. Deze is gewonnen door Klaas Mulder.

Arcabo bokaal
De Arcabo wisselbokaal is er voor de AMBC jeugdrijder t/m 85cc met de meeste bruto punten om het clubcross kampioenschap. Deze is gewonnen door Dion Brakke.

AMBC  wisselbokaal
De AMBC wisselbokaal (motocross) is er voor de AMBC rijder met de meeste bruto punten in de klassen boven 85cc om het clubcross kampioenschap. Met 285 punten wist René Boer deze bokaal voor zich op te eisen.

AMBC wissel bokaal
De AMBC wissel bokaal (wegrace) is er voor de AMBC rijder met meeste bruto punten in het NK Junior Moto Racing. Deze wisselbokaal is gewonnen door Damian Boessenkool. Damain wist dit jaar als tweede te eindigen in de Molenaar NSF 100 Cup. Daarnaast kreeg Boessenkool een uitnodiging om deel te nemen aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event in het Spaanse Guadix.

Veijer trappen wissel bokaal
De Veijer trappen wissel bokaal is er voor de AMBC rijder met meeste bruto punten in het NK minibike racen. Deze bokaal is gewonnen door Jayant  Chote. Jayant kon helaas niet aanwezig zijn om zijn prijzen in ontvangst te nemen.

Huldigingen der Kampioenen
Zoals gebruikelijk werden ook dit jaar de AMBC leden die kampioen zijn geworden in andere competities buiten de AMBC gehuldigd op de feestavond.
De aanwezige kampioen van 2018 zijn:

Karel Prins:  Nederlands Kampioen in de topscooter klasse
Klaas Hofstede: Nederlands Kampioen motocross in de Cup 500 klasse
Justin Fokkert: Kampioen in de CNV Nord Motoasi Ohvale GP-O 160 Rookies cup

Tot slot van de huldigingsceremonie was er de verloting van de scooter.
Vanaf de Pinksterraces werden loten verkocht, loten waarmee de AMBC sponsorcommissie een prachtige scooter als prijs weggaf.
Zoals hierbij vermeld werd zou de trekking plaatsvinden tijdens de jaarlijkse AMBC feestavond bij zaal Spoorzicht in Staphorst.

  

Het winnende lot van de scooter was in handen van Henri Compagner en zo werd hij de eigenaar van deze scooter. We wensen Henri veel veilige kilometers op deze prachtige scooter.

Wij feliciteren langs deze weg nogmaals alle prijswinnaars en danken een ieder voor hun komst.

Voor de foto’s van deze avond klik op onderstaande afbeelding.

 

Collin Veijer AMBC sportman van het jaar