Ten Kate Racing en Loris Baz back on track in Misano

Ten Kate Racing en Loris Baz back on track in Misano

Een groot deel van het World Superbike veld werkte afgelopen woensdag en donderdag op het Misano World Circuit een tweedaagse privé-test af. Ondanks dat het weer niet helemaal meewerkte zagen we na afloop uitsluitend blije gezichten bij het Nederlandse Ten Kate Racing en de Fransman Loris Baz, zij spraken na afloop namelijk van een geslaagde eerste gezamenlijke optreden.

Ze hadden er maanden aan gewerkt na hun breuk met Honda eind 2018, maar afgelopen woensdag was het in Misano zover voor het in Nieuwleusen gevestigde Ten Kate Racing: een terugkeer op het circuit als WorldSBK team.
Het is goed om te zien dat het Ten Kate Racing, een team met een geweldige staat van dienst binnen het WorldSBK, terug is in competitie. Ook zeker mooi dat ik aanwezig mocht zijn bij deze test en de plaatjes mocht verzorgen tijdens deze test.

Was de tweedaagse privé-test afgelopen woensdag en donderdag voor de overige teams en coureurs een extra gelegenheid om tussen de races door te werken aan de set-up of het uitproberen van een aantal nieuwe onderdelen……voor het over een week in Jerez in wedstrijdverband terugkerende Ten Kate Racing Yamaha en Loris Baz was het een shakedown test, een test waarin alles voor beide partijen nieuw was.

Nadat de Ten Kate Racing Yamaha monteurs de afgelopen week de nieuwe Yamaha YZF-R1 bij de raceafdeling van Yamaha in Italië opbouwden en wegwijs werden gemaakt aan het werken aan deze voor hun nieuwe Superbike machine stapte Baz woensdag voor het eerst op en werden er de eerste kilometers gemaakt op het Misano World Circuit.

Lees alle verslagen over deze tweedaagse test op racesport.nl

Mijn foto’s van deze twee dagen zijn te bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken.

Ten Kate Racing en Loris Baz back on track in Misano