Ricardo Brink in 2021 met BCC Racing in IDM Superbike 1000

Ricardo Brink in 2021 met BCC Racing in IDM Superbike 1000

Ricardo Brink gaat in 2021 van start met BCC Racing in de IDM Superbike 1000 klasse. De 23-jarige coureur uit IJsselmuiden zal voor het Duitse team op een BMW S 1000 RR op jacht gaan naar goede resultaten in het sterke bezette Duitse wegracekampioenschap.

Ricardo Brink maakte in 2018 zijn debuut in de IDM Superbike 1000 klasse. In de afgelopen drie seizoenen wist de jonge coureur op de Yamaha R1M van het Nederlandse SWPN team progressie te boeken en scoorde daarbij twee podiumplaatsen in 2019. Onlangs maakten het team en de coureur gezamenlijk bekend dat ze in goed overleg ieder hun eigen weg gaan in 2021.

Het Duitse BCC Racing, tevens uitkomend in de IDM Superbike 1000 klasse, had laten merken geïnteresseerd te zijn voor een samenwerking met Brink in 2021. Na een aantal goede gesprekken wisten de twee partijen een overeenstemming te bereiken en zo zal de coureur uit IJsselmuiden komend seizoen uitkomen op de BMW S 1000 RR van het Duitse team.

Een nieuwe uitdaging voor Brink, want de afgelopen zeven jaar reed hij met Yamaha motoren in diverse raceklassen.

Ricardo Brink: ‘’Na drie jaar actief geweest te zijn bij het SWPN team, is het tijd voor iets anders. Ik ben enorm blij met deze kans die BCC Racing mij biedt voor het seizoen 2021. De mensen in het team zijn super gemotiveerd en dat geeft mij een heel goed gevoel. In 2017 heb ik een keer getest met een BMW en het gevoel was toen erg goed. De BMW heeft de laatste jaren bewezen erg sterk te zijn in het IDM Superbike. Ik kan daarom ook niet wachten tot het seizoen van start gaat.”

Andreas Gerlich: [Teammanager BCC Racing]: ‘’Na een kort motorsport jaar in 2020, is het BCC Racing Team enorm gemotiveerd en kijken we uit naar een mooi IDM seizoen in 2021. Met de nieuwe BMW S 1000 RR en de getalenteerde rijder Ricardo Brink gaan we op jacht naar succes.”

In het voorjaar van 2021 is het plan om voor het eerst de BMW van BCC Racing aan de tand te voelen. Het IDM-seizoen start in het weekend van 30 april t/m 2 mei op de Lausitzring.

 

Ricardo Brink in 2021 met BCC Racing in IDM Superbike 1000