Jim de Goede en Toine Gierkink winnen in Assen

Jim de Goede en Toine Gierkink winnen in Assen

Jim de Goede (Dutch Supersport) en Toine Gierkink (Dutch Superbike) zijn zaterdag in Assen als winnaars afgevlagd tijdens de achtste ronde van het 2022 IDC (International Dutch Championship) seizoen.

Zaterdag 24 september werd op het TT Circuit Assen de achtste ronde van het 2022 IDC seizoen verreden. Zaterdagochtend stonden er op voor de vijf aanwezige categorieën twee kwalificaties op het programma gevolgd in de middag door een race. De omstandigheden waren gedurende de dag wisselvallig met af en toe een lichte miezerregen.

In de Dutch Supersport klasse ging de winst naar Jim de Goede. De Suzuki coureur passeerde na tien ronden als winnaar de finish op een seconde gevolgd door Louis van Wijhe terwijl Till Belczykowski op ruim veertien seconden van de winnaar als derde werd afgevlagd.

In de Dutch Superbike categorie ging de winst naar Toine Gierkink die in de kopgroep van drie in de laatste ronde afstand wist te nemen van Wayne Tessels en Joris Lentfert. Tessels wist achter de Gierkink de strijd voor de tweede plaats in zijn voordeel te beslissen terwijl Lentfert hierdoor genoegen moest nemen met de derde en laatste podiumplaats.

Het volledige verslag en de uitslagen zijn te vinden op: racesport.nl

Een selectie foto’s van deze dag is te bekijken door op de afbeelding hierboven te klikken.

Het op deze website getoonde album is slechts een selectie. Mocht je geïnteresseerd zijn in één of meerdere foto’s dan mag je altijd even contact opnemen, dit kan onder andere middels het contactformulier op deze website.

Jim de Goede en Toine Gierkink winnen in Assen